Black Jack – Ohjeita ja vinkkejä pelaamiseen

Onnittelut! Ilmeisesti päädyit tänne sivustolle, koska etsit internetistä tietoa aiheella ”black jack tips”. Etsintäsi on ohi, sillä tällä sivulla kerromme sinulle selvällä suomen kielellä muutaman vinkin black jackiin liittyen. Ilmeisesti Black Jackin säännöt ovat sinulle jo selvät, ja nyt haet enää vain muutamia vinkkejä eli tips peliin liittyen. Siksi emme tässä artikkelissa kertaa sääntöjä, vaan keskitymme neuvojen antamiseen.

Miten voitat Black Jackissa? Lue ohjeet ja vinkit.

Tärkeintä Black Jackissa on muistaa, että noudattaa aina pelistrategiaa. Todennäköisyyksien laskeminen on melko helppoa, kunhan pitää mielessä muutaman helpon perusniksin.

Korttien laskeminen Black Jackissa

Black Jackissa on yleensä käytössä useita eri pakkoja samanaikaisesti, mutta kortteja laskemalla jonkinlaisia ennustuksia eri korttien todennäköisyydestä voi silti tehdä. Jos jakaja heittää käytetyt kortit niin sanottujen roskakorttien pakkaan eli poistaa ne pelistä, tiedät edes suunnilleen, mitä kortteja pelissä on jäljellä. Varmaa mikään ei tietenkään ole, mutta ainoastaan 100 prosentin todennäköisyys on varma.

Black Jackissa tunnetaan niin sanottu Hi-Lo-systeemi. Tässä systeemissä jokaiselle kortille annetaan arvo: –1, 0 tai +1. Jokaisen pöytään jaetun kortin arvo lisätään kokonaissummaan. Kortit 2–6 ovat arvoltaan +1. Kortit 7–9 ovat arvoltaan 0. Ja loogisesti kortit 10–A (ässä) ovat arvoltaan –1. Kun lasket kortteja pelin aikana, pyri siihen, että summa olisi mahdollisimman paljon plussan puolella. Mitä enemmän pieniä kortteja lähtee pakasta, sitä parempi tilanne pelaajalla on loppupeliä ajatellen. Tämä johtuu kolmesta asiasta:

  • Jakaja menee yli normaalia useammin.
  • Pelaajalla on suurempi todennäköisyys saada black jack eli tasan 21.
  • Pelaajalla on suurempi todennäköisyys saada paremmat lähtökortit.

Korttien laskeminen alkaa aina nollasta. Kun pakat sekoitetaan ja roskapakan kortit otetaan mukaan peliin, laskeminen alkaa myös nollasta. Nettikasinoilla pakka sekoitetaan yleensä aina jokaisen jaon päätteeksi.

Black jackin perusstrategia

Black Jackin perusstrategia antaa ohjeet jokaiseen tilanteeseen pelin aikana. Opettele strategia huolellisesti niin tiedät, milloin sinun kannattaa ottaa lisää kortteja ja milloin pitäytyä. Jotkut ohjeista saattavat tuntua oudoilta, mutta perusstrategiaa kannattaa ehdottomasti noudattaa, sillä se pohjautuu todennäköisyyksiin, joilla on suuri merkitys Black Jackissa. Strategiassa on hyvä huomioida myös jakajan kortit, koska pelaat jakajaa etkä muita pelaajia vastaan.

Jos jakajan aloituskortti on välillä 2–6, se on huono. Tällöin jakajan todennäköisyys mennä yli 21 on suuri. Jos jakajan kortti on seiska tai suurempi, on jakajan todennäköisyys osua välille 17–21 hyvä. Pelaajan kannalta jakajan huonoin aloituskortti on ässä.

Tässä vielä kaksi tärkeintä ohjetta aloittelevalle Black Jackin pelaajalle:

  • Älä ota lisää kortteja, jos korttiesi arvo on 17 tai enemmän.
  • Ota aina lisää kortteja, jos korttiesi arvo on 11 tai alle.