Suomalaisille kenties hieman tuntemattomampi Red Dog pokeri on tuttu nettikasinoiden valikoimista. Pelin logiikka on melko yksinkertainen: kaikki pelaaminen tapahtuu kolmella kortilla. Panostusvaihtoehtojakin on vain yksi. Peli voi kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan olla todella mielenkiintoinen. Tässä tämän hienon pokerivariaation säännöt lyhykäisyydessään.

Red Dog pokeri lyhyesti

Red Dog pokerissa käytetään yhtä 52 kortin pakkaa, jossa ei siis ole jokereita. Korttien maalla ei ole mitään merkitystä. Pakka sekoitetaan jokaisen kierroksen jälkeen. Red Dog pokerissa ässä on aina 14. Muut kortit ovat sen arvoisia kuin korttiin on merkitty: Jätkä on 11, Rouva on 12, Kuningas 13, Ysi on 9 ja niin edelleen. Pienin kortti on luonnollisesti 2. Pelin ideana on arvata, osuuko keskimmäinen kortti arvoltaan kahden muun väliin. Helppoa, eikö?

Red Dog pokerin säännöt ja pelin kulku

Ensimmäisenä pelaaja valitsee tietenkin panoksensa. Pelissä jaetaan kolme korttia, joista kaksi kuvapuoli ylöspäin ja niiden väliin yksi kortti kuvapuoli alaspäin. Pelaajan pitää arvata osuuko keskimmäinen korteista arvoltaan kahden muun kortin väliin. Voitto osuu kohdalle, jos kortti on arvoltaan kahden muun välissä. Jos kortin arvo on sama kuin jommalla kummalla reunakortilla tai yli niiden arvon, jakaja voittaa. Red Dog pokerissa on muutama huomioitava sääntö:

  • Jos ylöspäin jaettavat kortit ovat peräkkäisiä, esimerkiksi 5 ja 6, jako menee tasan ja saat panoksesi takaisin.
  • Jos ylöspäin jaettavat kortit ovat samanarvoisia, kolmas keskelle jaettava kortti jaetaan myös kuvapuoli ylöspäin. Jos sekin on saman arvoinen, saat panoksesi takaisin kertoimella 11:1. Jos kolmas kortti ei ole samanarvoinen, saat oman panoksesi takaisin.

Muissa tilanteissa pelaaja saa päättää, haluaako hän tuplata panoksensa. Päätettyään siirrostaan kolmas kortti paljastetaan. Jos kolmas kortti on arvoltaan reunakorttien välissä, pelaaja voittaa.

Red Dog pokerin voittotaulukko

Red Dog pokeri tarjoaa pelaajille onneksi sitä suuremmat voittokertoimet mitä pienempi mahdollisuus on voittaa. Pokeripöytään on merkitty kohdat ”spread” ja ”payout”, jotka helpottavat pelaajan pelaamista huomattavasti. Näistä ensimmäinen kertoo monellako kortilla pelaaja voi voittaa, ja jälkimmäinen kertoo mikä on voitonmaksu tässä tilanteessa. Esimerkiksi vitosen ja kympin väliin mahtuu neljä voittavaa korttia (kutonen, seiska, kasi ja ysi). Kortit jaettuaan jakaja merkitsee ”spread”-taulukosta oikean kohdan. Yleisimmin taulukko on tällainen:

  • Voittokortteja 1: kerroin 5:1
  • Voittokortteja 2: kerroin 4:1
  • Voittokortteja 3: kerroin 2:1
  • Voittokortteja enemmän: kerroin 1:1

Red Dog pokerin strategia on hyvin simppeli ja perustuu tietysti todennäköisyyksiin. Red Dog pokerin säännöt on helppo oppia.Strategian mukaan oma panos tuplataan aina, kun korttien ero on vähintään 7. Eron ollessa 7 tai enemmän, todennäköisyytesi voittaa on yli 50 prosenttia.

Red Dog pokerin säännöt on helppo oppia.